Jeg er udlært snedker Slagterivej i Køge hos J. V. Blume og efter at have været soldat ( sergent ) i et par år, har jeg arbejdet på et par godser som alt mulig mand / Traktor fører / Gartner / Skovarbejder.

Lavet kontormøbler på Labofa i Skælskør og Korsør, Skibs møbler på Sorø stolefabrik og været montør samme sted og været på over 30 forskellige container skibe ( de store på over 350 m i længden ) og 2 danske Krigsskibe og 6 slæbebåde, arbejdet for Kvik Køkken og lavet modul huse. Til sidst har jeg været gartner og slået græs på små og store steder indtil jeg gik på efterløn.

Startede i 1996 med at undervise i EDB på aftenskole og har Undervist fra 2005 i slægtsforskning og gotisk skrift 

Været med til at starte en Slægtsforsker forening i Slagelse i 2011 og medlem af bestyrelsen i 5 år og medlem af DIS-Danmarks bestyrelse

Lægdsruller og session protokoller for alle Bornholmer fra 1861 blev 6. udskrivnings kreds, har jeg scannet og er ved at blive afskrevet og dem der er flyttet til eller fra Sjælland / Bornholm, kommer med efterhånden.

Er der oplysninger eller rettelser til det her på siderne som du vil kommenterer eller har et billede. vil det glæde mig at du sender mig en mail. Husk navn og adresse tlf nr så jeg ved hvem jeg skal svare.

jorgen(a)kristensen-kofoed.dk

Ved hjælp af slægts indtastnings programmet Legacy 9 har jeg sat min slægtsforskning i system 

 

Efternavnet Kristensen stammer formodentlig fra min min Tipoldefar Christen Nielsen som kaldte alle sine børn Christensen. Stave måden har skiftet i slægten enten Ch. eller med K. også forskelligt i familien.

Jens Otto Kofoed

 

Jens Otto Kofoed er barn i en søskende flok på 9 børn og kom til at hedde Otto som nr. 8 i flokken på Møllehuset et lille sted hvor mor og far var alene om arbejdet og børnene måtte være med. Børnene boede på fælles værelser.

Der var ikke meget jord til så det har været svært for dem

Efter skolen kom Jens ud og tjene og senere på landbrugs skole i Lundby i Sydsjælland i ca. 1935 og har derefter været på Bornholm og Jylland som karl og omkring 1950 kom han til Ishøj området.

Meta og Jens må have mødt hinanden hos Martin (min morfar) og derefter kommet til at arbejde på samme gård om foråret blev ringforlovet i august og gik fra hinanden 1 december, men Meta var blevet gravid og opdagede det omkring nytår

Jens Otto fik først noget at vide året efter i efteråret 1952 da politiet kom og fremlage en faderskabssag hvilket jeg forstår han ikke kunne forstå når man ser sagens agter.

Jens Otto har kun set mig få gange som lille og jeg kan ikke huske ham og har aldrig haft kontakt med ham indtil 2006 hvor jeg kontaktede ham

 

Uddrag fra min slægtshistorie

 

M

in moder Meta Rasmussen, f. Kristensen, blev født d. 9 juni 1920 i kirkebogen i 1920 er hun fundet registreret i Herstedvester og døbt der d. 4-7-1920 af sognepræsten.

I folketællingen 1925 var familien bosiddende ved en gaard hvor Laurits også kaldet Martin var fodermester på ”Dannebrosgaard”, Lyndby sogn og er så i 1930 folketællingen bor Metha og hendes forældre i Uglestrup matr. Nr. 8 som dengang var en grund på 3000 km. M2., hvor de kun var de 3 og i samme sogn i 1934 men i Lille Karlby, født en søster til Metha kaldet Else. Deres bror Ole er født 1936 i Herstedvester. Det var her i Uglestrup jeg tror de havde et lille gartneri, eller bare dyrkede en del grønsager. Nu er grunden delt og der er opført et hus på den anden grund. I skødet fra den gang står der at huset gik på tvangsaktion i 1933 som jeg undersøger nærmere, men er nok grunden til de året efter bor i Lille Karlby.

Hun må have gået i skole i Lyndby og jeg kan huske at hun da jeg var lille har snakket om at hun havde gået i skole i al slags veje (da jeg ikke har fundet en skole i Uglestrup), som var fra 1880, hendes barndom har jeg ikke meget mere om, der var ikke mange børn på samme alder i byen så jeg ved ikke hvem hun har leget med. Huset i Uglestrup Har jeg fundet i Brandforsikringerne Opført i 1850 på 85 m2 

 

Hun har fortalt noget om at hun har gået og solgt jordbær til kørende i en alle´ som jeg ikke er helt klar over men enten Ledreborg eller Lindenborg. Da Meta bliver konfirmeret er de registreret i en lille landsby lidt nord for som hedder Lille Karleby. Og det er her hendes lillesøster er registreret i kirkebogen som født i 1934.  I folketælling 1940 er de så tilbage til Herstedvester hvor Martins lillebror ejer købt huset, men bor der ikke.